۵ گزينه غذايي به ظاهر سالم، اما مضر!

توليدكننده نرم افزارهاي يكپارچه اتوماسيون پزشكي

یکشنبه ۰۲ اردیبهشت ۰۳

۵ گزينه غذايي به ظاهر سالم، اما مضر!

۱۳۱ بازديد

شكلات تيره براي قلب خوب است و منجر به بهبود حافظه با بالاتر رفتن سن مي شود

 

برخي غذاها تنها هاله اي از سلامتي را به دنبال دارند ولي افراط در مصرف آنها مي تواند بلاي يك رژيم غذايي سالم باشد.

 

اينطور ثابت شده كه ۵ نوع غذا كه تا به حال به عنوان گزينه هاي مفيد شناخته مي شدند، مضرات مخصوص خود را هم دارند:

 

مواد غذايي كم چرب:

 

مواد غذايي با اصطلاح چربي آزاد يا كم چرب ممكن است راه خوبي براي كاهش وزن و كاهش دريافت كالري به نظر برسد اما در برخي موارد اگرچه چربي اين خوراكي ها كم است ولي كالري بيشتري نسبت به همتايان چرب خود دارند. محققان دانشگاه كرنل نيز گزارش كرده اند كه

 

مردم وعده هاي بزرگتري را با انتخاب تنقلات كم چرب مصرف مي كنند. پس كم چرب بودن دليل بر كم كالري بودن نيست.

 

البته هوشيار بودن در مورد چربي رژيم غذايي قطعا خوب است به ويژه اگر در تلاش براي كاهش وزن و يا كاهش خطر ابتلا به بيماري قلبي هستيد ولي اگر به شدت از مصرف چربي ها پرهيز نماييد سلامتي تان را از جهاتي ديگر به مخاطره مي اندازيد. جذب ضعيف ويتامين ها،

 

افسردگي، عدم تعادل بين درشت مغذي ها، و پرخوري از خطرات ديگر اين رژيم ها است.

 

ماست هاي طعم دار:

 

اين ماست ها مي توانند در صورت ناپرهيزي از يك انتخاب سالم به يك فاجعه غذايي تبديل شوند. ماست ساده حاوي ۱۲ گرم يا ۳ قاشق غذاخوري قند شير در هر فنجان است. قند به طور طبيعي در ميوه ها، سبزيجات و محصولات لبني يافت مي شود اما ماست هاي طعم دار مي

 

تواند ۱۵ گرم بيشتر قند داشته باشد.

 

مواد غذايي فاقد گلوتن:

 

بر اساس يك نظرسنجي ملي كه در ايالات متحده اخيرا صورت گرفته نشان داده شده كه ۶۳ درصد بزرگسالان اين كشور معتقدند بايد يك رژيم غذايي فاقد گلوتن را به منظور حفظ سلامتشان اتخاذ كنند. در حدود يك سوم آنها نيز اعلام كردند كه در هنگام خريد، مواد غذايي فاقد

 

گلوتن را انتخاب مي كنند. اين در حالي است كه كارآزمايي هاي باليني نشان داده نزديك به ۹۰ درصد افرادي كه تصور مي كنند به گلوتن حساس هستند، هيچ مشكلي در هضم آن ندارند.

 

مگر اين كه مبتلا به بيماري سلياك يا حساسيت به گلوتن باشند. مشخص شده كه حذف گلوتن از رژيم غذايي ممكن است همراه با عواقب ناخواسته اي باشد. غذاهاي فاقد گلوتن اغلب كالري، چربي، سديم، شكر قند بيشتري دارند. مطالعات نشان داده اند كه مردمي كه به دنبال

 

رژيم هاي فاقد گلوتن هستند، اغلب دچار كمبود مواد مغذي از جمله ويتامين ب، منيزيم، آهن، كلسيم و روي هستند.

 

شكلات تلخ:

 

احتمالا شنيده ايد كه شكلات تيره براي قلب خوب است و منجر به بهبود حافظه با بالاتر رفتن سن مي شود. مطالعه اي كه نتايج آن سال گذشته در در مجله نيچر نوروساينس منتشر شد نشان داد كه افراد مسن كه مقادير بالايي از فلاوانول كاكائو را در رژيم روزانه خود مصرف مي

 

كنند، در آزمون هاي اندازه گيري توجه و حافظه پيشرفت هاي قابل توجهي به دست مي آورند. مطالعه اي كه در مجله انگليسي تغذيه نيز سپتامبر سال جاري ميلادي به چاپ رسيد نشان داده كه مصرف شكلات تلخ با كاهش ۲۲ درصدي خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي

 

همراه بود.

 

اگرچه فلاوانول گياهي كاكائو مسئول مزاياي زيادي براي سلامت است اما برخي كارخانه هاي سازنده شكلات تلخ چربي هاي اشباع شده و شكر به محصول خود مي افزايند كه در اين صورت از مرغوبيت شكلات كاسته شده و ديگر آن مزاياي مفيد را نمي توان انتظار داشت. از اين رو

 

بايد به كيفيت اين محصولات در هنگام خريد دقت كرد.

 

محصولات انرژي زا:

 

اگر طرفدار اين محصولات هستيد عاقلانه انتخاب كنيد. همه شكلات هاي انرژي زا زيان بار نيستند اما به برخي از آنها قند و چربي هاي اشباعي اضافه مي گردد كه باعث گرفتگي عروق مي شود. به علاوه هر بسته از اين محصولات مي تواند بيش از ۳۰۰ كيلوكالري داشته باشد. بهتر

 

است براي انتخاب يك ميان وعده مناسب، كربوهيدارت هاي با كيفيت بالا و پروتئين ها را از قبيل آجيل مخلوط با كشمش و يا پنير كم چرب، مغزها و دانه هاي كوچك انتخاب كرد.

http://www.houshmand.ir/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.